Pigment therapie

Pigmentvlekken, ouderdomsvlekken, zwangerschapsmasker…wat nu?

Pigmentverstoring is bij iedereen verschillend. Daarom zijn de specialistische anti-pigmentbehandelingen bij Mooi in Balans! maatwerk. Deze worden in kuurverband gevolgd om tot een goed resultaat te komen, samenwerking is van belang bij pigmentbehandeling. Met verschillende technieken helpen wij storende pigmentvlekken in het gelaat, op hals, decolleté of handen te verwijderen.     

Eerste stap naar een vlekkeloze huid?

Meld je aan voor een pigmentbehandeling.

Pigmentprobleem? meten is weten.

Tijdens de intake krijgen we snel inzicht in het pigmentprobleem m.b.v. onze SKIN-SCOUT® huidanalyse-apparaat (ontwikkeld door NASA). De mexameter meet het melaninegehalte, de uitslag geeft aan welk fototype je hebt (Fitzpatrick 1 t/m 6) en we zien hoeveel zonschade er is ontstaan door teveel en onbeschermd zonnebaden.

Pigmentvlekken (hyperpigmentaties) worden veroorzaakt door zonlicht, hormoon veranderingen, medicijnen, huidbeschadiging, zonnebank, erfelijke aanleg of stress. Alle factoren worden doorgesproken om het juiste behandelplan te kunnen opstellen.                                          

Om risico’s op huidschade, huidkanker en huidveroudering verder te beperken, is het van belang dagelijks je huid te beschermen met een zonnecrème of sunblocker met minimaal SPF 30. Onze Reviderm® producten zijn uitermate geschikt voor gevoelige en allergische huidtypen, met optimale UV bescherming voor UVA-, UVB- én infraroodstraling. Tegelijkertijd wordt afbraak van collageen, verslapping van het bindweefsel, en zonschade tot in het DNA voorkomen

Egale huid met pigment-therapie

Geen enkele huid of pigmentvlek is hetzelfde, behandeling blijft altijd maatwerk.                                     Pigmentbehandeling bij Mooi in Balans! verwijdert pigmentvlekken, vervaagt verkleuringen en verheldert en egaliseert de huidteint. Het resultaat na een kuurbehandeling is een aanzienlijk frissere, egalere en vitalere huid!  We geven geen garantie, wel altijd een eerlijk advies over welke pigmentvlekken we wel/niet zullen behandelen.

Professionele behandelingen om pigmentvlekken te vervagen en de huid te egaliseren

Pigment-therapie betekent óók consequente dagelijkse huidverzorging met geadviseerde anti-pigmentproducten en smeren met onze huidvriendelijke Reviderm SPF. We willen immers het opnieuw ontstaan van pigmentvlekken voorkomen. Met een aangepast voedingspatroon en een aanvulling met geadviseerde Laviesage voedingssupplementen wordt de afgifte van melanine gereguleerd en is de huid beter bestand tegen de invloed van UV straling. Het huidbeeld verbetert aanzienlijk.

Pigmentbehandelmethoden

 • Professional Acid Peel Photo Aged – voert overtollig pigment af, egaliseert het huidbeeld
 • Microdermabrasie – egaliserende afslijpmethode om afgebroken pigment af te voeren
 • Cryotherapie – stikstofbehandeling voor het verwijderen van allerlei ouderdomsvlekken

Wil je weten wat ik voor jouw pigmentprobleem kan doen?

Neem contact op en maak een afspraak voor een deskundig pigment-advies bij Mooi in Balans!

Tijdens het behandeltraject monitoren we de voortgang m.b.v. voor/na foto’s. De privacy blijft gewaarborgd. Praktijk Mooi in Balans! werkt samen met artsen, huidtherapeuten, laserkliniek Medikos Amersfoort en de dermatoloog. Als het nodig is, verwijzen we je door. In de tarievenlijst krijg je een indruk van de pigment behandelingskosten.   

Pigment Therapie tarievenlijst

 • Professional Acid Peel Photo Aged € 91,50

  Overtollig pigment verdwijnt met het afschilferingsproces van dode huidcellen, werkt egaliserend en verhelderend. Laat de huid stralen!

 • Microdermabrasie € 107,50

  De afslijpmethode voert het afgebroken pigment af d.m.v. dieptepeeling. Het egaliseert, verfrist en verjongt het totale huidbeeld.

 • Cryotherapie v.a. € 35,-

  Nauwkeurige stikstofbehandeling verwijdert pigment/ouderdomsvlekken d.m.v. bevriezing