Littekens

Je hebt een litteken en wilt er vanaf?

Laat je dan door ons adviseren, wij helpen je graag! Plan je afspraak met de ervaren huidspecialist van praktijk Mooi in Balans! in Aalten.
De eerste stap naar een gladde en egale huid.

Littekens en acne-littekens

Ze ontstaan door beschadiging van de huid. Door bijvoorbeeld een operatie of als gevolg van krabben en knijpen tijdens de acné periode.

Wanneer een wond goed geneest zal de roodheid verdwijnen en het litteken uiteindelijk vervagen en afvlakken. Als de genezing anders verloopt en het collagene bindweefsel hard en stug wordt, krijgt de wond de neiging om te gaan samentrekken en dan ontstaat littekenweefsel.

Litteken-therapie in kuurverband - gericht op resultaat!

Kies je voor litteken-therapie, dan zal tijdens de kuurperiode nieuw huidweefsel gevormd worden van een betere kwaliteit en met een betere doorbloeding. Het littekenweefsel zal na verloop van tijd zachter aanvoelen, minder samentrekken en er gezonder uitzien in verhouding tot de normale huid.

Littekens die wij behandelen zijn o.a.

Hypertrofische littekens, deze herken je goed omdat ze meestal dik op de huid liggen en er onregelmatig rood en vurig uitzien.

Atrofische littekens lijken op putjes of gaatjes in de huid, dit zie je vaak bij een acnéhuid wanneer er gekrabd of geknepen is. De zogenaamde icepicks.

Samengetrokken littekens zijn de grotere littekens na bijv. verbranding of door contact met chemische middelen. Deze samentrekkingen misvormen de aangedane huid dermate diep, dat ook de huidfunctie gehinderd wordt.

Tijdens het behandeltraject monitoren we de voortgang m.b.v. voor/na foto’s. De privacy blijft gewaarborgd. Praktijk Mooi in Balans! werkt samen met artsen, huidtherapeuten, een laserkliniek en de dermatoloog. Als het nodig is, verwijzen we je door.

In de tarievenlijst krijg je een indruk van de behandelingskosten.

Benieuwd hoe ik jouw littekenweefsel kan verbeteren?

Neem contact op en maak een afspraak voor een deskundig advies bij Mooi in Balans!

Litteken behandeling

  • Voorbehandeling

    Dagelijkse thuisbehandeling met Scar Softening Cream gedurende 2 weken. Dit om het litteken zachter te maken zodat wij het beter kunnen afslijpen tijdens de behandeling.

  • Professionele behandeling invasief € 87,50

    Intensieve behandeling met de microdermabrasie afslijpmethode en puur collageen. Na de behandeling vormt zich een korstje dat er vanzelf moet afvallen. Herstel en regeneratie volgt binnen 1 tot 2 weken, afhankelijk van de behandelintensiteit. Pas wanneer het litteken volledig hersteld is volgt de volgende afslijpbehandeling.

  • Thuisbehandeling

    De eerste 2 dagen verzorg je de huid met Skin management gel. Dit werkt antibacterieel en bevordert de genezing. Vanaf dag 3 smeer je dagelijks het litteken in met Scar Softening Cream