Oncologische huid

Huidzorg bij kanker

Wat doet kanker met je huid?

Kanker is ingrijpend als het op je pad komt, er komt veel op je af. Behandelingen zoals operatie, bestraling en chemotherapie hebben een lichamelijke én emotionele impact. Tijdens de periode met zware medicatie zien we vaak een aantal huid veranderingen en huidklachten ontstaan.

Door uitdroging van talgklieren kan de huid schilferen, jeuken en geïrriteerd aanvoelen. Of overgevoelig reageren en trekkerig zijn door vochtverlies. Het haar kan uitvallen, de nagelstructuur kan veranderen, de huid kan uitdrogen of geïrriteerd aanvoelen. Ook kan er acne, littekenvorming of lymfeoedeem ontstaan. 

Vraag onze hulp tijdens deze kwetsbare periode

Praktijk Mooi in Balans! helpt jou de kwetsbare huid te herstellen met een speciaal behandelplan voor de oncologiepatiënt, nazorg en littekentherapie. We geven advies voor het aanbrengen van camouflage, tips over wenkbrauwen, geschikte producten voor je huid, handen en nagels.

Huidproblemen veroorzaakt door de medicatie zijn veelal goed te ondervangen met de juiste dagelijkse verzorging en/of behandeling. Over het algemeen zijn de klachten van tijdelijke aard, maar in de tussentijd helpen we jou graag met een aantal oplossingen. Maak juist nu gebruik van onze expertise, zo zit je snel een stuk beter in je vel.

Gespecialiseerd in huidzorg bij kanker

De huidspecialist van praktijk Mooi in Balans! is bevoegd huidzorg bij kanker te verlenen tijdens een periode met bestraling, hormoontherapie, of chemotherapie. Het medische traject heeft ten allen tijde voorrang, maar tegelijkertijd weten we ook dat heftige medicatie het uiterlijk behoorlijk kan veranderen. Naast de uiterlijke huidzorg besteden we daarom ook aandacht aan het emotionele en psycho-sociale aspect rondom kanker.

We zijn in het bezit van het therapeutendiploma HBO-medische basiskennis en het Anbos certificaat ‘Huidzorg bij Kanker’, aanvullend hebben we in Zeist het interne trainingsprogramma gevolgd van Stichting Look Good Feel Better om kankerpatiënten in ziekenhuizen in het binnen- en buitenland ondersteuning te kunnen bieden.

Positieve schakel ook voor jou

Wanneer speciaal getrainde huidprofessionals en/of haarwerkspecialisten de kankerpatiënt de juiste informatie of huidzorg kunnen verlenen, dan kan dat op een positieve manier doorwerken in het ziekteproces. Praktijk Mooi in Balans! heeft jarenlang met liefde LGFB-workshops verzorgd aan oncologie-patiënten in het Streekziekenhuis Winterswijk, maar ook in onze praktijk zijn wij graag die positieve schakel voor jou!    

Wij werken samen met artsen, huidtherapeuten, dermatologen en haarwerkspecialisten. Voor het aanmeten van een prothese-BH of een passend haarwerk brengen we je graag in contact  met erkende vakspecialisten/professionals uit ons netwerk.