Couperose & Rosacea

Couperose

Rode vurige wangen, een branderige huid en zichtbare adertjes… Bij couperose kunnen wij iets voor jou betekenen! Kom langs voor een couperose huidcheck bij praktijk Mooi in Balans! in Aalten. De eerste stap op weg naar minder roodheid en een rustiger huidbeeld!      

Couperose-therapie met resultaat!

Meten is weten bij couperose. Bij de intake starten we met de Skin-Scout® huidmeting. We meten specifiek de mate van huidroodheid (erytheemwaarde). Zo krijgen we inzicht in de kwaliteit van de haarvaatjes en de mogelijke schade aan de vaatjes door verlies aan elastine en collagene vezels. De uitslag van deze huidmeting is de basis voor het couperose behandelplan.

Het behandelplan bestaat uit specialistische couperosebehandelingen en huidverbeterende producten. We doen het samen, dus ook thuis behandel je dagelijks consequent de couperosehuid. Voorgeschreven huidverzorgingsadviezen, voedings- en leefstijladviezen en voedingssupplementen kunnen deel uit maken van het behandelplan.        

Zichtbaar verschil na couperose therapiebehandelingen

 • Egale huidteint doordat roodheid is afgenomen
 • Verbeterde doorbloeding en minder storende vaatjes
 • Comfortabel huidgevoel 
 • Beter bestand tegen temperatuurswisselingen     
 •  

Tijdens het behandeltraject monitoren we de voortgang m.b.v. voor/na foto’s. De privacy blijft gewaarborgd.

 

Triggers en oorzaken couperose

Wij onderzoeken welke factoren de couperose bij jou activeren. De adviezen die hieruit voortkomen worden in het behandelplan voor thuis opgenomen. Oorzaken van binnenuit zijn o.a. stress, medicatie, voeding, leefstijl, een verstoorde hormoonhuishouding, mentale problemen of erfelijke aanleg. Triggers van buitenaf zijn o.a. UV straling uit zonlicht, blauw licht uit de PC en temperatuurswisselingen zoals hitte of vrieskou.

Vaat-laser behandeling

Zijn er toch nog wat storende vaatjes achtergebleven? Dan is het mogelijk om in onze praktijk deze couperosevaatjes te laten verwijderen m.b.v. lasertherapie. Medische vaatlaserbehandelingen worden uitgevoerd door een N.V.H. erkend lasertherapeut. Wil je weten wat ik voor jouw couperose kan doen? Neem contact op, en maak een afspraak voor een deskundig couperose-advies. Praktijk Mooi in Balans! werkt samen met artsen, huidtherapeuten, een laserkliniek en de dermatoloog. Als het nodig is, verwijzen we je door. In de tarievenlijst krijg je een indruk van de Couperose behandelingskosten.

Couperose tarievenlijst

 • Microdermabrasie Skinpeeling Couperose € 102,50

  Professionele mechanische superpeel plus søbye bindweefselmassage Verstevigt en repareert verslapte couperosevaatjes met nieuwe collageenvezels. Gestagneerde doorbloeding wordt doorgepompt en afvalstoffen afgevoerd. Resultaat is een egalere huid met een betere afweer, en minder roodheid.

 • Ultrasound Couperose programma € 102,50

  Krachtige en subtiele couperosebehandeling Dieptewerking met een combinatie van søbye bindweefselmassage plus behandeling met ultrasone geluidsgolven. Zeer geschikt om de actieve couperosehuid te kalmeren en te verbeteren. Stimuleert de lymfedrainage en ontlast de bloedvaatjes, dit verhoogt de afweer, kalmeert roodheid en vermindert irritaties.

 • Verhuur v.d. Ultrasound CellJet voor 15 dagelijkse thuisbehandelingen € 350,-

  Excl. de thuiskit met Neuro-sensitive formule ampullen.

 • Laser therapie bij couperose v.a. € 65,-

  Voor verwijdering van storende vaatjes op wangen, neus en kin.

 • Pincements bindweefselmassagetechniek op aanvraag

  Subtiele massage knijptechniek om couperose van binnenuit in balans te brengen door prikkeling van de zenuwuiteindjes in de huid. Verbetert de doorbloeding, stimuleert huidvernieuwing en brengt zuurstof in het weefsel.

 • Bindweefselmassage € 91,50

  Intensieve behandelmethode voor de (niet ontstoken) huid met couperose/rosacea. Met bindweefselmassage herstelt en verbetert het bindweefsel in diepere huidlagen, het normaliseert de doorbloeding, egaliseert de huidteint, en verstevigt bloedvatwandjes d.m.v. collagene opvulling van binnenuit Bindweefselmassage in kuurverband geeft goede resultaten. De huid krijgt meer afweer en roodheid en irritaties verminderen. Het resultaat is een egaler huidbeeld en verbetering van de couperose huid.

Rosacea

Gezwollen rode gezichtshuid met ontstoken vaatjes en pustels… Heb je rosacea en wil je de klachten verbeteren?

De huidspecialist van Mooi in Balans! helpt jou de ontstekingsgevoelige rosaceahuid te  herstellen, te kalmeren en onder controle te houden. Wij zien goede resultaten met onze therapeutische rosaceabehandelingen in combinatie met een persoonlijk dagelijks rosacea-verzorgingsplan.

Samenwerking is de sleutel naar een egaal en rustig huidbeeld. We werken er naar toe dat jij grip krijgt op de rosacea en de klachten onder controle houdt. Kom langs voor een rosacea huidcheck!       

Rosacea huidmeting

Meten is weten bij couperose. Bij de intake meten we eerst de mate van huidroodheid (erytheemwaarde) d.m.v. de Skin-Scout® huidmeting. Dit geeft inzicht in de kwaliteit van de haarvaatjes en mogelijke schade aan vaatjes door verlies aan elastine/collagene vezels. De uitslag van deze huidmeting is de basis voor het behandelplan.

 

Zichtbaar verschil met rosacea-therapie!

In overleg met jou stellen we een professioneel rosacea-behandelplan op met als doel de rosaceaklachten te verminderen en toe te werken naar een rustiger huidbeeld zonder ontstekingen en minder overgevoeligheid. We kijken ook welke onderliggende oorzaken meespelen, en of er aanpassingen nodig zijn qua voeding en leefstijl. Soms zijn hormonale veranderingen of een erfelijke aanleg de oorzaak, andere triggers zijn o.a. hoge bloeddruk, temperatuurverschillen of bepaalde geneesmiddelen. 

We doen het samen, dus ook thuis behandel je dagelijks consequent de rosaceahuid. Voorgeschreven huidverzorgingsadviezen, voedings- en leefstijladviezen en voedingssupplementen kunnen deel uit maken van het behandelplan. Tijdens het behandeltraject monitoren we de voortgang m.b.v. voor/na foto’s. De privacy blijft gewaarborgd.          

Resultaat na rosacea therapie

– Minder ontstekingen, minder pustels

– De huid oogt rustig

– Betere doorbloeding

– Minder vurig, minder roodheid

– De huid voelt weer prettiger aan

Rosacea kent 4 fases

De eerste 3 fases van rosacea zijn goed te behandelen door de huidspecialist van Mooi in Balans! Bij ernstige rosacea fase 4 krijg je van ons een verwijzing naar huisarts of dermatoloog. Afhankelijk van de diagnose van de arts, kunnen we vervolgens een rosacea-behandelplan opstellen in samenwerking met de dermatoloog/arts. Rosacea is goed te behandelen, maar niet definitief te genezen.

Vaat-laser behandeling rosacea

Is er sprake van een diffuse roodheid of enkele storende vaatjes? Dan is het mogelijk om in onze praktijk deze vaatjes te laten verwijderen m.b.v. medische diode-lasertherapie. Medische vaatlaserbehandelingen worden uitgevoerd door een N.V.H. erkend lasertherapeut. Informeer of je in aanmerking komt voor vergoeding door je zorgverzekeraar.     

Wil je meer weten of een afspraak maken voor rosacea check?

Neem gerust contact op voor een kennismakingsgesprek en een deskundig rosacea-advies. Praktijk Mooi in Balans! werkt samen met artsen, huidtherapeuten, een laserkliniek en de dermatoloog. Als het nodig is, verwijzen we je door. In de tarievenlijst krijg je een indruk van de Rosacea behandelingskosten.     

Rosacea tarievenlijst

 • Ultrasound Rosacea programma € 102,50

  Krachtige en subtiele rosaceabehandeling Dieptewerking met een combinatie van søbye bindweefselmassage plus behandeling met ultrasone geluidsgolven. Zeer geschikt om de actieve rosaceahuid te kalmeren en te verbeteren. Stimuleert de lymfedrainage en ontlast de bloedvaatjes, dit verhoogt de afweer, kalmeert roodheid en vermindert irritaties.

 • Verhuur v.d. Ultrasound CellJet voor 15 dagelijkse thuisbehandelingen € 350,-

  Excl. de thuiskit met Neuro-sensitive formule ampullen.

 • Laser therapie bij rosacea v.a. € 65,-

  Voor verwijdering van storende vaatjes op wangen, neus, voorhoofd en kin.

 • Pincements bindweefselmassagetechniek op aanvraag

  Subtiele massage knijptechniek om rosacea van binnenuit in balans te brengen door prikkeling van de zenuwuiteindjes in de huid. Verbetert de doorbloeding, stimuleert huidvernieuwing en brengt zuurstof in het weefsel.

 • Bindweefselmassage € 91,50

  Intensieve behandelmethode voor de (niet ontstoken) huid met couperose/rosacea. Met bindweefselmassage herstelt en verbetert het bindweefsel in diepere huidlagen, het normaliseert de doorbloeding, egaliseert de huidteint, en verstevigt bloedvatwandjes d.m.v. collagene opvulling van binnenuit Bindweefselmassage in kuurverband geeft goede resultaten. De huid krijgt meer afweer en roodheid en irritaties verminderen. Het resultaat is een egaler huidbeeld en verbetering van de rosacea huid.