Skin-Scout® huid diagnose

Meten is weten!

Bij de intake starten we bij praktijk Mooi in Balans! in Aalten doorgaans met de SKIN-SCOUT® huidmeting. De Skin-Scout huidanalyse apparatuur is getest en ontwikkeld met de technologische wetenschap van NASA en uitgetest door ESA tijdens ruimtereizen. Inzicht in huidconditie helpt huidproblemen voorkomen. Huidproblemen ontstaan o.a. mede door een tekort aan vocht/talg op de huidbarriere of in het huidweefsel, en kunnen ook veroorzaakt worden door een teveel aan talg door overproductie van de talgklieren of een teveel aan pigment door hyperactieve pigmentcellen.

Met de huidmeting krijgen we inzicht in jouw persoonlijke huidconditie, dit is de basis voor onze aanvullende adviezen over producten of huidbehandelingen. 

Wat meet de Skin-Scout?

Skin-Scout analyseert naast de algehele huidconditie ook heel specifiek 

  • talgproductie (sebum waarde)
  • vochtgraad (hydratatie niveau)
  • pigmentwaarde  (melaninegehalte)
  • huidroodheid (erytheem waarde)

Wat de huid nodig heeft laat de huidmeting zien

  • Zo zie je dat niet elke droge, vette, gebruinde, rode, rimpelige huid hetzelfde is
  • Iedere huid is uniek en heeft daarom een andere aanpak nodig
  • Elke huid heeft andere behoeftes per seizoen, bij stress, of tijdens ziekte/medicatie
  • Aan de hand van de huidmeting maken we een passend behandelplan                        
  • Met juiste lipides, ceramides, peptiden en vochtbinders herstellen we jouw huid

Talg, méér dan een vette huid!

Talg bepaalt in eerste instantie of je huid droog of vet is. Iedereen heeft de vetzuren uit talg nodig als bescherming op de huid, maar een teveel of tekort aan talg kan problemen geven. Teveel talg veroorzaakt een vette huid met onzuiverheden en dode huidcellen, en is een voedingsbodem voor de acnebacterie. Bij een tekort aan talg bevat de opperhuid onvoldoende vetzuren waardoor de huidbarriere schade oploopt en onvoldoende bescherming biedt tegen indringers van buitenaf. De huid voelt droog, jeukt en schilfert.

Vocht, waardevol bezit!

Een slecht gehydrateerde huid met tekort aan vocht voelt onaangenaam trekkerig alsof je in een te klein jasje zit. Gebrek aan vocht in het huidweefsel veroorzaakt fijne lijntjes en rimpels. Een goede vochtgraad is enorm belangrijk voor stofwisselingsprocessen in het huidweefsel en voor volume in de huid. Als de huid dramatisch vochtarm is, stagneert ook de aanmaak van nieuwe cellen. Als we het hydratatie niveau kennen, kunnen we de huiddorst lessen met intensieve vochtbindende behandelingen. Thuis werk je verder aan herstel van de vochtgraad van je huid, je krijgt van ons een passend advies over productgebruik, voedingssupplementen en leefstijl.   

Huidroodheid, hoe zit dat bij couperose en rosacea?

Een goede bloedcirculatie is belangrijk om onze cellen te voeden en afvalstoffen af te voeren. Dit is bepalend voor onze gezondheid en ook van belang voor huidvernieuwing. Bij veel roodheid in het gelaat zoals bij couperose en rosacea, reageert de huid ook nog eens overgevoelig. Dit zegt veel over de vaatconditie in de huid.

Met Skin-Scout meten we specifiek de mate van huidroodheid (erytheem). Dit is belangrijk om inzicht te krijgen in de kwaliteit van de haarvaatjes. De uitslag geeft aan in welke mate de vaatwandjes schade hebben opgelopen door het verlies aan elastine en collagene vezels. De uitslag van de meting is het startpunt voor een passend couperose/rosacea behandelplan. Tussentijds monitoren we de voortgang d.m.v. Skin-Scout huidmeting en foto’s

Pigment, méér dan een bruin kleurtje!

Een zongebruinde huid is in feite een beschadigde huid. Wist je dat zonnebaden in 80 tot 90% van de gevallen snelle huidveroudering, huidverslapping, rimpels en zonschade veroorzaakt? Pigmentvorming- en pigmentvlekken ontstaan altijd als reactie op blootstelling aan zonlicht, het zichtbare pigmentlaagje op de huid dient in principe als huidbescherming tegen UV straling…  Uiteraard hebben we zonlicht nodig voor allerlei processen in ons lijf, maar overdaad schaadt!

Zonschade tast het DNA in je cellen aan

Bij praktijk Mooi in Balans! in Aalten signaleren we regelmatig voorstadia van huidkanker in de vorm van actinische keratose, deze kunnen we huidtherapeutisch behandelen met stikstof. Bij huidkanker verwijzen we altijd door naar huisarts of dermatoloog.

UV bescherming is altijd noodzakelijk!

Na de huidanalyse en Skin-Scout meting adviseren wij onze cliënten standaard over veilig zonnen, zonpreventie en het gebruik van passende zonnecrème met SPF. Niet insmeren met zonnecrème betekent directe zonschade! Bij een hoge pigmentwaarde is er sprake van zonschade en versnelde huidveroudering. Met een passend behandelplan helpen we de zonbeschadigde huid te herstellen/verbeteren. Wanneer Skin-Scout een extreem lage pigmentwaarde toont, weten we dat de huid altijd verbrandt. Het risico op zonbeschadiging en huidkanker is groot. Voorkomen is beter, daarom is het belangrijk deze huid goed voor te bereiden op blootstelling aan zonlicht. Wij helpen je met een persoonlijk zonneadvies en huidzorgplan. Veilig en verantwoord!

Tarieven

  • Skin-Scout huidmeting € 75,-