Coagulatie Therapie

Last van wratten, fibromen, gerstekorrels of storende bloedvaatjes?

Met één van de coagulatie technieken bij praktijk Mooi in Balans! in Aalten ben je snel van deze cosmetisch storende huidoneffenheden af. Coagulatie therapie werkt snel en doelgericht bij verwijdering van

  • Ouderdomswratten
  • Fibromen (steelwratjes)
  • Gerstekorrels
  • Storende vaatjes
  • Xanthelasma


Afhankelijk van welke huidoneffenheid er verwijderd moet worden, kiest de huidspecialist de techniek die het best aansluit op de behandeling. Dit kan zijn:

  • Electro coagulatie met behulp van de naaldmodule
  • Coagulatie met behulp van de zapper
  • Coagulatie met behulp van de medische plasma pen

Coagulatie van wratten en fibromen

Wratten zijn ruwe eeltachtige plekken, waarvan de verspreiding plaats vindt door huidcontact,  een virus of door wrijving. Ouderdomswratten zien we vaak ontstaan naarmate we ouder worden op delen die veel aan de zon zijn blootgesteld. Fibromen of steelwratjes komen veel voor in de hals, oksels, onder de borsten, in liezen of decolleté. Al deze goedaardige aandoeningen worden vaak als ontsierend en hinderlijk ervaren.

Wratachtige aandoeningen worden succesvol verwijderd met de Zapper. De Zapper is een pennetje dat hitte afgeeft waarmee we wratten voorzichtig wegbranden. Deze coagulatie methode werkt snel, zodat we in korte tijd meerdere oneffenheden kunnen behandelen. Na de behandeling is de huid plaatselijk wat rood, er vormt zich een korstje. In de meeste gevallen is de huid met 10 dagen volledig genezen zonder littekenvorming. Na de behandeling mag de huid niet aan zonlicht worden blootgesteld om pigmentvlekken te voorkomen. Het gebruik van zonnecrème met een hoge factor is een must! Een verwijsbrief van de huisarts is niet noodzakelijk.

Prijsindicatie Zapper Coagulatie vanaf 45,- voor verwijdering van 3 steelwratjes

Coagulatie van gesprongen bloedvaatjes (spinnaevi) en bloedblaasjes

Gesprongen bloedvaatjes en bloedblaasjes worden meestal aangestipt en gecoaguleerd met een hete naaldmodule. Een stroomstootje schroeit het vaatje dicht, er vormt zich een korstje dat in de loop van 7 tot 10 dagen afvalt. De behandeling is 100% veilig en pijnloos. Vaak zijn 2 a 3 behandelingen nodig met een tussentijd van 4 weken voor een optimaal resultaat. Een verwijsbrief van de huisarts is niet noodzakelijk.

Prijsindicatie Naald Coagulatie start vanaf € 45,- voor verwijdering van 3 bloedblaasjes/vaatjes

Coagulatie van gerstekorrels (milia)

Gerstekorrels (milia) komen veel voor, de oorzaak is verstopping van talg/zweetklieren. Gerstekorrels zien we veel bij een  vochtarme huid met name rond het ogengebied, als kleine witte bolletjes onder het huidoppervlak. Gerstekorrels (milia) coaguleren we doorgaans met de naaldmodule of met de plasma-pen. De talgprop wordt week wanneer het bolletje wordt aangeprikt, het lichaam voert de restanten daarna af. Een verwijzing van de huisarts is niet noodzakelijk.

Prijsindicatie Naald Coagulatie start vanaf € 45,- voor verwijdering van 3 á 4 gerstekorrels

Coagulatie van xanthelasma

Xanthelasma, herken je als plaatselijke vetophoping rond de ogen. De oorzaak kan zijn door erfelijke aanleg, door diabetes of door een hoog cholesterolgehalte in het bloed. De aandoening is onschuldig maar kan wel als cosmetisch storend ervaren worden. Xanthelasma kunnen we op verschillende manieren verwijderen. Bij de intake bekijken we welke behandelmethode het meest aansluit. Onze voorkeur gaat uit naar de medische plasma coagulatie methode, omdat er met name rond het ogengebied, zeer nauwkeurig gewerkt kan worden. Na de behandeling komen er kleine korstjes op de huid, het is belangrijk de huid te beschermen tegen zonlicht om pigmentvlekken te voorkomen. De huid geneest veelal met 1 á 2 weken.   

Behandeling van xanthelasma wordt uitgevoerd door een erkend en N.V.H. geregistreerd huidtherapeut. Verwijzing door de huisarts is niet noodzakelijk. Informeer bij de zorgverzekeraar of jij in aanmerking komt voor vergoeding vanuit je aanvullende verzekering.

Prijsindicatie Medische Plasma lokale behandeling vanaf € 150,- tot € 495,-. Reken af met huidoneffenheden, maak direct je afspraak!