Bindweefsel massage

Bindweefselmassage wat is het?

Bindweefselmassage is een krachtige methode voor natuurlijke huidverbetering, de huid wordt geprikkeld om zichzelf versneld te vernieuwen. Na een aantal behandelingen zie je de huidstructuur veranderen en opknappen. Praktijk Mooi in Balans! in Aalten is gediplomeerd in verschillende bindweefselmassage technieken. Onze bindweefselmassages bestaan uit het rollen en kneden van oppervlakkige en dieper gelegen bindweefsellagen. Dit alles om de doorbloeding te stimuleren en verklevingen los te maken. De huid wordt voelbaar steviger en krijgt meer volume door de opbouw van collagene vezels en stimulatie van de vochtbindende stoffen. Dit resulteert bij verschillende huidproblemen in mooie resultaten.

Bindweefselmassage werkt ideaal bij

 • Voor- en nabehandeling van cosmetische chirurgie  
 • Huidverslapping
 • Rimpels  en fijne lijntjes
 • Donkere kringen, wallen, plooien
 • Gestabiliseerd litteken 
 • Atrofische futloze huid
 • Rosacea (passief) en couperose
 • Acne (passief) en acnelittekens
 • Futloze huid                   
 • Seborroische huid     

Bindweefselmassage is fitness voor je huid

Bindweefselmassage wordt bij ons meestal ingezet voor verbetering van het decolleté, hals en gezicht. Door het rollen en kneden komen verklevingen los en worden bindweefselcellen geprikkeld om nieuwe cellen en vezels aan te maken. Alle huidprocessen worden getraind om beter te werken. De doorbloeding verbetert waarna ook de collageen- en elastine aanmaak een boost krijgt. Dit resulteert in meer stevigheid en huidvolume, en werkt als totale opfrisser van de huidteint. Omdat de huidstofwisseling actiever is geworden, kunnen werkstoffen uit serums en crèmes nu ook veel beter in de huid worden opgenomen. Dit alles maakt dat de huid er gezonder en jeugdiger uitziet!

Positieve effecten van bindweefselmassage op het lichaam

Door de werking op het bindweefsel worden ook bepaalde reflexzones in het lichaam geactiveerd. Eventuele blokkades op corresponderende organen en onderhuidse verklevingen zullen loskomen en na verloop langzaam afnemen. Bindweefselmassage beïnvloed het vegetatieve deel van ons zenuwstelsel en de orgaanfuncties die de bloedsomloop, ademhaling, uitscheiding en stofwisseling regelen.

Intake boeken bindweefselmassage

De start begint met een anamnese bij de intake, je krijgt van ons eerst alle benodigde informatie, daarna bespreken we het behandelplan. Bindweefselmassage kan geboekt worden als therapeutische behandeling in kuurverband of als losse behandeling (dit is afhankelijk van de hulpvraag). Voor een optimaal resultaat adviseren we doorgaans bindweefselmassage in kuurverband. Uiteraard kun je de bindweefselmassage ook bijboeken als upgrade op een andere behandeling. De massage voelt intensief, maar het resultaat na de behandeling maakt dit zeer zeker goed. Bindweefselmassage, maakt de huid frisser, gladder en steviger. Natuurlijke huidverbetering van binnenuit! Een bindweefselkuur beslaat minimaal 8 tot 12 behandelingen, het opvolgen van de thuisadviezen met ondersteunende producten / voedingssupplementen is van belang.

Voor een logische opbouw qua behandelfrequentie, plannen we bij de start van de kuur alle afspraken in overleg samen in. Als alles duidelijk is, onderteken je ons informed consent, waarna we direct de eerste behandeling kunnen opstarten. Tussentijds zullen we m.b.v. foto’s de voortgang checken tijdens de kuur. Behandelingen kunnen per keer afgerekend worden, echter bij betaling ineens ontvang je een thuisverzorgingskit met onze producten t.w.v. € 100,-

Advies na de behandeling

 • Niet roken/geen alcohol
 • Voldoende water drinken
 • Gebruik van zonnecrème met UVA/UVB en infrarood-filter
 • Gebruik thuisverzorgingsproducten/peeling
 • Supplementen waaronder collageenpoeder voor aanpak van binnenuit
 • Verantwoord voedingspatroon en leefstijl

Absolute contra-indicaties

Bij de volgende klachten is bindweefselmassage niet geschikt: koorts, hartklachten, bloeddrukproblemen, hemofilie, maligne tumoren, gebruik van corticosteroïden, Parkinson, CVA aandoeningen, diabetes neuropathie, sommige pijnstillers, bloeddrukverlagende medicatie, sederende medicatie, bloed verdunnende medicatie en permanente fillers.

Kennis maken met bindweefselmassage?

Plan dan nu je intake en ervaar zelf wat bindweefselmassage voor jouw huid doet. Je bent welkom!

 • Bindweefselmassage € 91,50

  De behandeling duurt 60 á 75 minuten